Advies & Service

Trainingen

De opleidingen van Height Safety Support zijn praktisch van aard en geven met voldoende herhaling inzicht in de verschillende mogelijkheden. Geen trucjes maar het  inslijpen van handelingen en inzicht in materialen en technieken.
Onze trainingen:

  • Werken op platte daken
  • Werken op schuine daken
  • Verplaatsen en werken in verticaal milieu
  • Redding uit valbeveiliging
  • Rope access basis
  • Rope access gevorderd
  • Werken en evacueren op touwparcoursen

Ook trainingen op maat of op uw eigen locatie zijn mogelijk. Voor meer informatie omtrent trainingen kunt u contact met ons opnemen.

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Height Safety Support is gespecialiseerd in het maken van de Risico Inventarisatie & Evaluatie. Veilig werken op hoogte vraagt meer dan enkel en alleen het installeren van valbeveiliging. Het vereist zorgvuldige voorbereiding en het treffen van de juiste maatregelen. U heeft te maken met wettelijke bepalingen en (internationale) regelgeving. Daarnaast zijn er ook allerlei aandachtspunten die niet-deskundigen eenvoudig over het hoofd kunnen zien. Bij Height Safety Support vormt een betrouwbaar Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) plan de basis voor elk advies en iedere projectuitvoering. We inventariseren vooraf het type werkzaamheden dat er allemaal uitgevoerd zouden kunnen worden. In het verlengde daarvan brengen we alle veiligheidsrisico’s in kaart. Deze bevindingen worden gekoppeld aan een uitgebreid advies voor de meest veilige en geschikte oplossing in veilig werken op hoogte.

Installatie

Neem bij vragen rondom installatie contact met ons op.

Keuring & Inspectie

Om veilig te kunnen blijven werken en de betrouwbaarheid van valbeveiliging ook in de toekomst te waarborgen, verplicht de (internationale) wetgeving jaarlijkse inspectie en onderhoud van PBM’s en de periodieke keuring en onderhoud van permanente systemen. Wij zorgen ervoor dat u hier geen omkijken naar heeft. Height Safety Support is specialist op het gebied van keuring en inspectie van valbeveiliging.

U kunt rekenen op (periodieke) inspectie en het onderhoud van valbeveiliging, toegangstrappen en/of ladders. Regulier onderhoud is niet alleen belangrijk voor de gegarandeerde veiligheid die we bieden aan de gebruikers op hoogte, maar ook verplicht. Conform de Europese regelgeving NEN EN 365 in combinatie met de EN 795/353-1/2 dient alle permanente valbeveiliging periodiek geïnspecteerd te worden.

Om veiligheid te garanderen, adviseert Height Safety Support dit minimaal éénmaal per jaar te doen.

Wet en regelgeving

Neem bij vragen rondom wet en regelgeving contact met ons op.

Media

Momenteel zijn er geen foto’s en video’s beschikbaar.