Mobiele Valbeveiliging

Height Safety Support levert hoogwaardige producten van toonaangevende fabrikanten, variërend van harnassen, helmen en lijnen tot veiligheidshaken en valstopapparaten. Door onze jarenlange ervaring in valbeveiliging en PBM besteden we speciale aandacht aan comfort, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. Wij voeren een evenwichtig aanbod van verschillende fabrikanten om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren. De uitrustig kan bestaan uit een standaard PBM set maar ook op maat sets en zelfs het afnemen van losse producten behoort tot de mogelijkheden.

Sets

Height Safety Support heeft voor de meest voorkomende arbeidssituaties beroepensets valbeveiliging samengesteld. Deze PBM sets bevatten passende valbeveiligingsproducten en materialen voor de betreffende werkzaamheden op hoogte.  Enkele voorbeelden van onze beroepensets valbeveiliging zijn: Dak-set / Hellend Dak-set / Bouw-set / Steiger-set / Hoogwerker-set / Telecom-set / Boomwerker-set.

Veiligheidsharnassen

In het assortiment van Height Safety Support kunt u ieder type veiligheidsharnas vinden. De veiligheidsharnassen voldoen aan de normen EN 361, EN 358, EN 813,  ATEX 94/9/CE.  Dit is noodzakelijk omdat een veiligheidsharnas onder de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) valt (met risico factor 3). Het harnas dient gelabeld te zijn met het betreffende normeringsnummer en de productiedatum. Ook moet ieder harnas periodiek gekeurd worden door een hiertoe geautoriseerd persoon of bedrijf. Uiteraard kunnen wij deze keuring voor u verzorgen.

Vanglijnen & Positioneringslijnen

Vanglijnen voorzien van een valdemper zijn onmisbaar voor het beperken van de vrijgekomen krachten op het lichaam. Bij een val met valfactor 2 zorgt een vanglijn met valdemper voor een vermindering van de krachten tot onder de 6 kN.

Positioneringslijnen, zonder valdemper, hebben één duidelijke functie: de gebruiker in staat stellen om te werken met gebiedsbegrenzing, ook wel positionering of retentie genoemd. Dit betekent dat de lengte van de lijn zo is afgesteld, dat de gebruiker onmogelijk voorbij de dakrand kan komen. Valgevaar wordt door positionering uitgesloten.  (EN 354 – EN 355)

Valstopapparaten

Valstopapparaten (EN 360) zijn zowel geschikt voor valbeveiliging bij het klimmen en dalen langs een constructie als ook bij horizontale verplaatsingen op hoogte zoals op daken, machines en voertuigen. Valstopapparaten zijn perfect te combineren met borgingspunten en staalkabelsystemen. Valstopapparaten lopen soepel met de gebruiker mee, maar blokkeren vrijwel direct wanneer men een val maakt. Het apparaat reduceert de vrijkomende valkracht tot onder de limiet van 6kN. In ons assortiment beschikken we over automatische valstopapparaten / valblokken (met staalkabel of kevlarband) en handmatig instelbare valstopapparaten welke geïnstalleerd kunnen worden op lijnen of op kabel.

Veiligheidshaken

Height Safety Support biedt u een modern assortiment veiligheidshaken in diverse soorten en maten. De haken zijn allemaal gekeurd volgens de CE-norm, conform EN 362:2004. De veiligheidshaken voldoen aan de minimaal vereiste weerstand van 15kN. Onze veiligheidshaken zijn vervaardigd van staal of aluminium. Het zijn verbindingselementen die dikwijls deel uitmaken van valbeveiligingstoepassingen.

Mobiele verankeringen

Mobiele ankerpunten  (EN 795 B) worden vlak vóór gebruik geplaatst en na gebruik weer weggehaald en meegenomen door de betreffende gebruiker.  Naast de standaard oplossingen, band  slings en stalen slings zijn er speciale oplossingen om een mobiel ankerpunt te creëren. We beschikken o.a. over:

  • De Jamb Anchor voor plaatsing in een kozijn;
  • De Griplite voor IPE profielen;
  • Twist Anchor voor op een container;

Mobiele leeflijn

De mobiele leeflijn  (EN 795 B) zorgt ervoor dat de gebruiker over een maximale afstand van 20 meter aangelijnd veilig kan werken. De gebruiker kan de mobiele leeflijn tussen 2 borgingspunten vastmaken en de mobiele leeflijn vervolgens licht opspannen met de ratel. Bij plaatsing van een mobiele leeflijn is de tussenafstand van de borgingspunten belangrijk omdat er rekening moet worden gehouden worden met de flexibiliteit en de deflectie van de opgespannen lijn. De veilige afstand kunnen wij met behulp van ons calculatieprogramma berekenen.

Rescue, Stijg- en Afdaalapparaten

Rescue, Stijg- en Afdaalapparaten zijn niet de eerste apparaten waar men aan denkt bij het werken op hoogte. Echter deze apparaten zijn onmisbaar voor de juiste hulpverlening in geval van een noodsituatie. Bij een val op hoogte moet snel worden gehandeld om erger te voorkomen.

Stijg- en Afdaalapparaten bewegen mee met de gebruiker terwijl deze klimt en daalt langs een vanglijn of langs een staalkabelsysteem voor permanente valbeveiliging. Bij een val blokkeert het apparaat onmiddellijk. De producten worden daarnaast gebruikt om veilig te zekeren, af te dalen of als onderdeel van verschillende Takel-  en Rescue-systemen.

Accessoires

In ons assortiment beschikken wij over hulpmiddelen om veilig te kunnen werken zoals helmen, oog en oor bescherming, maar ook aanvullende hulpmiddelen om uw werkzaamheden te verlichten zoals:

  • Opbergkoffers
  • Klimtassen
  • Gereedschapskoorden
  • Touwgeleiders

Voor meer informatie over onze accessoires kunt u contact met ons opnemen.