Permanente valbeveiliging

Borgingspunten

De XSPlatforms borgingspunten worden permanent gemonteerd en voldoen aan de norm EN 795 A . De diverse verankeringen zijn geschikt voor alle daken en constructies inclusief wanden en plafonds. De componenten zijn modulair en op te waarderen tot een staalkabelsysteem dat voldoet aan de norm EN 795 C. Dit maakt het systeem kosteneffectief. De verschillende borgingspunten zijn onderhoudsvrij en hebben elk unieke kenmerken waardoor ze geschikt zijn voor specifieke toepassingen, zoals losstaand ankerpunt voor PBM, positionering, Rope Acccess en als onderdeel van een staalkabelsysteem.

Staalkabelsystemen

De XSPlatforms staalkabelsystemen voldoen aan de norm EN 795 C, zijn geschikt voor platte en hellende daken en kunnen als wand of overheadsysteem worden gemonteerd ongeacht de soort constructie. Naast horizontale systemen is het verticale XSPlatforms staalkabelsysteem verkrijgbaar, norm EN 353-1. Dit systeem is uitermate geschikt voor montage op ladders en masten. Alle onderdelen zijn modulair en daardoor eenvoudig uit te breiden en te monteren. Er zijn meerdere staalkabelsystemen op hetzelfde ankerpunt te monteren (max 3). Staalkabelsystemen zijn een permanente en gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig werken op hoogte.

Railsystemen

De XSPlatforms railsystemen voldoen aan de norm EN 795 C (horizontaal) en EN 353-1 (verticaal). Het is mogelijk om via railwissels de XSPlatforms systemen te koppelen. Bij nieuwbouw of renovatie projecten kunnen railsystemen in de gevel worden gemonteerd. De systemen zijn ook toepasbaar op schuine daken en bij het gebruik van zonnepanelen. De unieke railrunner zorgt onder andere door de blokkering in 2 valrichtingen voor een moeiteloze overloop van horizontale, naar schuine of verticale railtrajecten. De systemen zijn robuust en weersbestendig waardoor er vrijwel geen onderhoudskosten zijn.

Leuningwerken

De XSPlatforms leuningwerken voldoen aan de norm EN 13374 en EN ISO 14122-3. De leuningwerken zijn bij uitstek geschikt voor de collectieve veiligheid op platte daken en verkrijgbaar in een rechte, gebogen of neerklapbare variant. De systemen kunnen worden geplaatst op platte daken door middel van ballast blokken of montage op vloeren, wanden en borstweringen. De installatieduur is kort en het systeem onderhoudsvrij. De leuningwerken bestaan uit hoogwaardig aluminium en zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. De systemen zijn geschikt als tijdelijke en permanente veiligheidsvoorziening.

Specials

Specials bestaan uit op maat gemaakte valbeveiliging producten. Height Safety Support voorziet in een oplossing voor elke situatie. Met onze specials blinken wij uit in innovatieve, gebruiksvriendelijke oplossingen daar waar standaard producten niet voldoen. Door de support van een groot team van engineers en product ontwikkelaars bieden wij met onze specials een passende oplossing voor elke complexe situatie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.